• Wonen in de Linden

    Groen wonen aan ’t Haantje

De Linden

Het project de Linden is ontworpen naar het voorbeeld van een der grootste architecten uit de Nederlandse geschiedenis: Willem Marinus Dudok. Zijn meest toonaangevende werk, het raadhuis in Hilversum, heeft M3 gebruikt als referentie voor dit ontwerp. De mooie verhoudingen en het subtiele spel van verticale en horizontale geledingen is hierin terug te vinden.

Klik hier om u in te schrijven!

De Koningslinde

Bij de Koningslinde overheerst de verticaliteit. Wat versterkt wordt door het vermageren van de toren bij de bovenste lagen. Het basement wordt gevormd door de onderste lagen die het gebouw op een mooie manier laten landen. Door de sprongen in de gevel worden op verschillende plekken terrassen gecreëerd. De verticale ramen zorgen ervoor dat er vanuit de woonkamer een prachtig uitzicht gemaakt wordt. Het meer gesloten trappenhuis laat de toren echt als toren ervaren worden. Alle plattegronden kennen een bijzondere situering, in het ene geval wordt het uitzicht naar het park en Delft in beeld gebracht en de andere keer het mooie uitzicht naar het Westland.

De Zilverlinde

De Zilverlinde kent een meer horizontale architectuur om de compositie met de toren te versterken. De grote terrassen zijn zuid of westwaarts georiënteerd, en versterken het horizontale beeld. Naar de Beatrixlaan is het gebouw opgetild, om het in de avond met verlichting van onderen te laten zweven. Ook hier is er vanuit de woonkamer goed nagedacht over het uitzicht, grote ramen zorgen ervoor dat er ver weg gekeken kan worden.

1

2

3

4

5

© Copyright 2022 | Wonen in De Linden - groen wonen aan 't Haantje